•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2011. október

Mozgalmasan indult az idei év is a Bóbita Óvodában. A nyári vakáció után a gyerekek kíváncsian fedezték fel, mi minden változott az óvodában. A csoportszobákat átrendeztük és a dekorációkat is lecseréltük az évszaknak megfelelően. Az egyik csoportszoba pedig teljesen megújult: új linóleum, új bútorok, még a babaszoba is új bútorokat kapott. A gyerekek izgatottan vették birtokba a szép színes termüket.

A szeptember minden évben a befogadás, beszoktatás hónapja. A „régi” óvodásoknak is vissza kell zökkeni a mindennapokba, az új kisovisoknak meg tele a nap újdonságokkal. Megismerkedtünk egymással, az óvó nénikkel, a dadusokkal, a többi kisgyerekkel, a csoportszoba játékaival, a csoport szokásrendszerével, és szabályaival. Az első és legfontosabb cél, hogy a beszoktatás végére kialakuljon a kisgyermekben a biztonság érzése; ha pityeregne is, óvó néni karjaiban megnyugodjon, később pedig vidáman, kíváncsian lépjen be reggelente a csoportjába.

Október 5.-én rendeztük meg az Egészségnapot, melyre már jó előre készültünk a gyerekekkel. Sorra vettük mi az, ami egészséges, és mi az, ami nem. Verseltünk, daloltunk a zöldségekről, gyümölcsökről. Az Egészségnap reggelén a gyerekek büszkén hozták a friss gyümölcsöt, zöldséget, mindenféle hozzávalót, hiszen készült aznap gyümölcssaláta és sok-sok csalamádé. Ez úton is köszönjük a szülők segítségét, akik nem csak a hozzávalók beszerzésében segédkeztek, de néhányan a gyerekekkel együtt pucoltak, szeleteltek, daraboltak. El is készült annyi csalamádé, ami akár egész évben kitart és színesíti a gyerekek ételeit. A közös munka élménye és emléke még olyan gyerekekkel is megkóstoltatta a zöldségeket és a kész csalamádét, akik egyébként nem szokták. Természetesen a munka után jól esett a pihenés, és a gyerekek nagyon örültek az óvó nénik által bemutatott bábelőadásnak. Szerencsére az idő is kedvezett nekünk, hogy még több mozgásos játékkal, biciklizéssel, célba dobással, karikaátbújással, talicska versennyel, és sok más játékkal védjük az egészségünket.

Október 6.-án Piroska néni kolompolására már felkészülten sorakoztak a gyerekek, hiszen sokat beszélgettünk róla, hogy mi az a tűzriadó és miért fontos. Az óvoda bejáratai előtt, énekelve vártuk a dicséretet, az éberségünkért.

Október 17.-én és 18.-án járt nálunk a fényképész, aki minden kisgyermekről kedves fotókat készített. Az elkészült képekről, pár héten belül, a csoportos óvó néniknél lehet majd érdeklődni.

A Baracskai Óvodás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány egy sikeres pályázata jóvoltából, október 21.-én délelőtt, a gyerekek különböző népi játékokat próbálhatnak ki az óvoda udvarán az eredetinél jóval kedvezőbb áron. Reméljük az időjárás is kedvez majd nekünk.

Mészárosné Giricz Marianna

 

Tisztelt baracskai lakosok!

Évente kétszer ősszel és tavasszal rendezzük óvodánkban a szelektív hulladékgyűjtést, a szülők segítségével. Szeptemberben nagy örömünkre meg is telt három konténer papírral és Pet palackkal.

A hulladékgyűjtésünk időpontja egybeesett a baracskai lakosok által kitett műanyaghulladék elszállításával. Lelkes, segíteni akaró szülők néhány utcából összegyűjtötték a zsákokat. nem tudták, hogy így Önök nem fognak majd üres zsákokat kapni.

A kellemetlenségért, és a félreértésért elnézésüket kérem!

                                                                        Tisztelettel:      Végi Péterné

                                                                                              tagóvoda-vezető