•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2011. június

Ahogy közeledett a szorgalmi időszak vége, úgy sűrűsödtek az óvodai programok. Április végén, május elején ünnepelték a gyerekek az édesanyákat. Minden csoport más-más időpontban, hogy testvérek esetén, ne kelljen az anyukának választania.

Május 11.-én fogászati szűrésre látogattunk el, ahol a gyerekek egyre bátrabban mozognak a rendelőben, és visszajelzést kapnak arról, miért fontosak a fogmosás, és az egészséges ételek.

Május 13.-án, immár hagyományként került megrendezésre a Táncház, Piroska néni vezetésével. Az egész évben néptánc foglalkozásra járó nagycsoportos korú gyerekek bemutatója ez a szüleiknek. A fiúk az egyforma mellényben, a lányok egyforma kékfestő szoknyában vidáman és nagyon ügyesen adták elő a műsorukat. Ezután pihenésképpen anyával, apával párnára kucorodva egy mesét hallgattak meg a gyerekek. Mielőtt hozzákezdtünk volna egy kis kézműveskedéshez, a megterített asztalnál elfogyaszthatták a süteményeket, rágcsálnivalókat, szörpöket, amiket a szülőknek köszönünk. A jó hangulatú délutánt meglepetésként, az óvó nénik Moldvai tánca zárta, amelyet utána a gyerekekkel, és szülőkkel, vendégekkel közösen megtanultunk.

Május 16.-án az iskolába menő nagycsoportosokkal ellátogattunk az iskolába, megnéztük a termet, ahol a leendő első osztályosok fognak tanulni, megkerestük azokat az óvodástársaikat, akik már iskolások, beszélgettünk egy kicsit a tanító nénivel, az iskolásokkal, akiknek maguk készítette ajándékot is vittek az óvodások.

Május 18.-át már nagyon várták a nagycsoportosok. Ekkor került sor az ajándék kirándulásra. Ebben az évben Budapestre indultunk a Fabula Bábszínházba, ahol a Mazsola és Tádé című bábelőadást néztük meg. Az előadásnak nagy sikere volt, a gyerekek még sokáig emlegették a mese történéseit, valamint könyv formájában sokszor előkerültek a szertelen kismalac, Mazsola, és barátai.

Május 28.-án egy szombati nap virágba borult az óvoda udvara, kora reggeltől nagy volt a sürgés-forgás, hogy mire megérkeznek az ünneplő ruhába öltözött gyerekek, szülők, és rokonok, addigra minden készen legyen. A gyerekek izgatottan érkeztek, már napokkal előtte kérdezgették, hogy hányat alszunk a Búcsúzóig. Az izgatottság csak addig tartott, amíg fel nem sorakoztunk az ajtó elé. A vendégek előtt már felszabadultan verseltek, énekeltek és játszottak a gyerekek. Idén szintén két csoportból búcsúznak a gyerekek, ezért mindkét csoport készült külön műsorral is. Utána a két csoport óvodában maradó gyerekei közösen köszöntek el az iskolába készülőktől. A legnagyobbak búcsú verse után, már tarisznyásan, zenei aláfestéssel átbújtunk a virágkapu alatt. A jól sikerült műsor után jólesett a szörp, a sütemény, melyről a szülők már előre gondoskodtak, és amelyet mindkét csoport a saját csoportszobájában fogyasztott el. Itt került sor a személyes búcsúra is, hiszen volt olyan kisgyerek, aki a búcsúzás után már nem jött óvodába. A búcsúzó gyerekek szülei faliórával, és a gyerekek neveivel ellátott virágcsokorral, szép dobozzal, benne a gyerekek rajzaival, lepték meg az óvó néniket, és dajka néniket.

Május 31.-én véget ért a hónap, de a programok és események sora még nem. Ezen a napon került megrendezésre a Gyereknap. Légvár, elektromos kismotorok, kisautók, arcfestés várta a gyerekeket. Örömükről, jókedvükről fényképek is készültek, melyeket az óvodában Szilvi néninél lehet megvásárolni.

Június 1.-jén a nagycsoportosokat egy akadályversenyre hívta a tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthona. A délelőtti programra izgatottan készültek a gyerekek. Odaérve megnéztük az épületet, megvendégeltek minket, és egy csapatjelet kapott minden csapattag. Egy-két ott lakó segédkezett a gyerekeknek a feladatoknál, melyek teljesítését menetlevelünkön kellett jelezni. A feladatok után szintén lehetőség volt arcfestésre, amit természetesen kihasználtunk. Hogy ne késsük le az ebédet, sajnos hamarabb el kellett indulnunk, de a gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak, amit ők nyertek az egész óvodának. A lakók által készített gyapjú állatkák, rongyszőnyeg, labda dísze az óvodának, és kaptak még tollas ütőket is, melyet az udvaron ki is fogunk próbálni.

Június 8.-án pedagógus napot tartott a Kistérségi Tanács a kistérségi pedagógusoknak. A Bóbita Óvoda néptánc bemutatója olyannyira jól sikerült májusban, hogy felkérték Piroska nénit itt is lépjenek fel a gyerekek. Köszönet a szülőknek, akik vállalták, hogy elhozzák a gyerekeket a rendezvényre.

Június 27.-én 17 órától szülői értekezletet tartunk az óvodában, azoknak a szülőknek, akiknek a gyermekük felvételt nyert az óvodába következő tanévtől. Szeretettel várjuk az új és a visszajáró anyukákat és apukákat.

 

                                                                                                                             Mészárosné Giricz Marianna