•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2012. május

Bóbita Krónika

Május,
mosolygó,
békák torkát
megoldó,
gyöngyvirág-nyitogató,
cserebogár-zúgató.
Röptetsz
madarat,
meghozod
a nyarat,
pölyhös
fecskét,
fára cseresnyét!

(Csanádi Imre: Májusdícsérő)

Idén tavasszal is megérkezett a konténer az óvoda udvarára, hogy a gyerekek, és szüleik megtölthessék papírhulladékkal. A hulladékkezelő cég kérésére a Pet palackokat tisztán összetaposva, műanyagzsákokban gyűjtöttük. Az összegyűjtött hulladékért kapott összeget idén is az óvoda eszköztárának fejlesztésére fordítjuk. Ezúton is megköszönjük a szülők közreműködését.

Május 4.-én ismét nagy sürgésforgás volt az óvodában. Délután 17 órakor került megrendezésre a Táncház, amikor a néptáncra járó gyerekek megtartják az évzáró bemutatójukat. A gyerekek izgatottan készülődtek; a fiúk elegánsan várakoztak, amíg a lányok felvették a kékfestő szoknyát, és a kis köténykét. A szülők, rokonok elfoglalták a helyüket, a gyerekek pedig széles mosollyal táncolták és énekelték végig a műsorukat. A Piroska néni által összeállított és vezetett bemutatón minden gyerek megmutathatta milyen sok népi játékunk van, milyen élmény táncolni, és milyen gazdag a népi mi kultúránk. Kellemesen kifáradtak, jólesett a sok finomság, ami a szülők jóvoltából került a szépen megterített asztalra. Lassan elfogytak a kekszek, kiürültek a poharak, és hozzákezdhettünk a kis tavasztündérek elkészítéséhez. A kézműveskedésben aktívan segítettek anyukák, apukák, nagyszülők; szabtak, vágtak, hímeztek, varrtak. Szebbnél szebb tündér bábok kerültek ki az ügyes kezek közül. S amíg mindenki el nem készült egy mesét hallgathattak meg a gyerekek Fábián Éva előadásában.

De itt még nem ért véget a nap, hiszen Piroska néni minden évben táncba hívja a szülőket is. Akadt is vállalkozó kedvű szülő, nagyszülő, nem is egy; és még akkor sem ijedtek meg, amikor az óvó nénik egy Moldvai táncot tanítottak meg nekik és a gyerekeknek. Szép élményekkel, egy tavasztündér bábbal, és kellemes fáradsággal indult haza mindenki.

 

Mészárosné Giricz Marianna