•  
 
Navigáció
Óvodánkról

Az Óvoda neve: Szent László Völgye Bóbita Óvoda- Szent László Regionális Tagóvoda

Intézményi vezető: Keszthelyiné Németh Andrea

Óvodavezető: Pátkai Istvánné

Címe: 2462 Martonvásár, Váci Mihály utca 2.

Elérhetősége: 06-30 /825-4297

Elektronikus postacím:szent.laszlo.ovoda@citromail.hu

Óvodánkat a Szent László Regionális Óvodát keresztény szellemiségű értelmiségi szülők összefogása hozta létre 1999-ben, Martonvásáron.

2007-ig az Óvoda Gyermekeinkért Alapítvány fenntartásában működött, és fogadta mindazon családok 3-6 éves korú gyermekeit a régióból, akik fontosnak tartották, hogy gyermekeik a keresztény értékek szellemében nevelkedjenek.

2007-től az intézmény fenntarthatósága érdekében a Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulásához csatlakoztunk.

Az óvoda 50 férőhelyes, (jelenleg 56 fő) két csoportos, szép természeti környezetben fekvő, családias intézmény. Gyermekeink, Martonvásár, és vonzáskörzete (Ráckeresztúr, Ercsi, Tordas, Gyúró, Baracska, Érd, Kajászó, Szigetszentmiklós, Úrhida.) településeiről járnak be. Az óvodánkat választó szülők  többnyire nagycsaládosok és hitüket gyakorló családok, akik katolikus értékrendjük folytatását várják a mi intézményünktől, valamint hitüket kereső családok, akik gyermekeik számára kívánnak katolikus nevelést biztosítani.

Az óvodában 6 fő teljes állású, és egy 6 órás munkatárs végzi a hivatását. A dolgozók 90% katolikus hitét megélő, jó szakmai tudással rendelkező munkatárs. A szakmai és lelki fejlődésünket több mint egy évtizede, a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet segíti.

Óvodai nevelésünk alapja a keresztény értékek közvetítésével a hagyományok, a magyarságtudat erősítése. Önkormányzati fenntartásban működő óvodaként is felvállaljuk a Krisztustól kapott parancsot, a misszionálást.

Célunk, hogy megőrizzük a 14 év munkájával megteremtett értékeinket, hogy óvodánk a jövőben is az evangélium szellemét, a szeretet légkörét sugározza, hívő és kereső családok számára, akik gyermekeiknek kívánnak katolikus szellemiségű nevelést biztosítani.