•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2014. február II.

„A-a-a, a Farsangi napokban...”

 

Óvodánkban február 14-én tartottuk a Farsangi mulatságot , amit az idén is nagy örömmel és lelkesen vártak a gyermekek. Az előkészületeket már hetekkel ezelőtt elkezdtük, ezzel is megalapozva a farsangi hangulatot. A nagyobb óvodások szívesen segédkezdtek a csoportszoba dekorálásában.

Nem kis örömünkre és meglepetésünkre az óvoda apraja-nagyja szebbnél-szebb , ötletes jelmezbe bújt. A nagycsoportosok szülei ( Czampa Attiláné–király, Ember Györgyné–juhász, Gál Albertné–pap, Horváth Jánosné-bárány, Simon Istvánné–szabó, Szabó Sándorné–lány, Szőlősy Attiláné–szakács, Turóczi Norbertné–királylány), A szomorú királykisasszony című mesejátékot adták elő, amit a kicsik és a nagyok is örömmel fogadtak.

Ezt követően népzenére folyt a mulatozás és ezzel párhuzamosan a csoportokban tréfás játékokat szerveztek az óvónénik a gyermekeknek.

Ezúton is köszönetet mondunk a kedves szülőknek a sok-sok finomságért és az aktív közreműködésükért.

A farsangi időszak zárásaként a Kákics népzenei együttes látogatott el óvodánkba. A koncerten sokféle hangszert szólaltattak meg, ami felkeltette a gyermekek érdeklődését. Az előadást jelmezekkel is színesítették és egy új dalt is megtanítottak. Reméljük, hogy máskor is eljönnek hozzánk.

 Anna és Zsani néni