•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2015. május

Óvodai kirándulások

Május hatodika a kirándulás napja volt az óvodában. A középső és nagycsoportos korú gyermekekkel a veszprémi állatkertbe látogattunk el. Szinte mindenki már hetekkel, napokkal előtte kérdezgette, hogy mikor mennek, számlálták a napokat az utazásig.

Végre elérkezett a nagy nap. Indulás előtt azt találgattuk, milyen állatokat láthatunk majd. Tízórai után kis hátizsákokkal és nagy várakozással feszálltunk a buszokra.(Minden kisgyermek biztonsági övvel ellátott ülésben utazott!) Odafelé vidám énekszóval telt meg a busz egy-két dalos kedvű kislány kezdeményezésére. Bizony kicsit hosszú volt az út, néhány kisgyerek nehezen bírta a buszozást. Az állatkertbe érve, természetesen az első dolog az étkezés volt, majd indulhatott a”felderítés”! Az idő nagyon kegyes volt hozzánk, gyönyörű napsütésben volt részünk. Az állatkert hatalmas területen fekszik, „szabad”életteret biztosítva a nagytestű állatoknak. Mondták is a gyerekek, hogy ők azt hitték ketrecekben lesznek az állatok, nem ilyen „nagy helyeken”. Az otthon felsorolt állatok közül szinte minden előfordult itt: majom, medve, oroszlán, elefánt, orrszarvú, tigris, zebra, púpos teve, fóka, pingvin, kígyó, őzike, különféle madarak, halak, hüllők. Nagy élmény volt a vörös varik etetése, akik nagy hangoskodással üdvözöltek minket. Gondozójuktól megtudhattuk róluk, hogy milyen ételt esznek, mekkora a súlyuk stb. Kettő kivételével ők már itt születtek az állatkertben.Látogatásunkat többször megszakítottuk egy kis „egészségügyi” pihenővel, ivással a nagy hőségben. Kirándulásunkat fagylaltozással fejeztük be a lovasberényi cukrászdában, minden kisgyerek egy gombóc fagyit kapott, ki milyet választott magának. Nagyon jól érezték magukat az gyerekek, nagyon tetszett nekik ez a „nagy kirándulás”! Igaz nagyon elcsigázva, elfáradva szálltunk le a buszokról, ahol már várt bennünket az izgatott szülő sereg, de már másnap elhangzottak a kérdések: „Mikor megyünk legközelebb kirándulni?”

            A Maci csoportba járó kiscsoportos gyerekek pedig ezen a napon a baracskai focipályára mentek piknikezni. A kicsik is lelkesen várták a kirándulás napját, büszkén vették fel hátizsákjukat és indultak útnak. Az idő nem csak Veszprémben, hanem Baracskán is kellemes, meleg volt. A kis ovisok élvezettel piknikeztek a szabadban, fogócskáztak, labdáztak, szaladgáltak mezítláb a fűben és előszeretettel lovagoltak az óvó nénik hátán is. A játékkal teli délelőttön kellemesen elfáradtak a gyerekek és ebéd után hamar álomra hajtották a fejüket.

A következő számban olvashatnak a lezárult ovizsaru és a dohányzás megelőzés programról, illetve az anyák napi, évzáró műsorokról. Az óvoda honlapját pedig frissítettük és az óvodai életképeket, programokon készült képeket megtekinthetik a www.ovoda.szlv.hu  óvodai honlapon.

Ez úton szeretnénk köszönetet mondani minden szülőnek, nagyszülőnek, akik támogatták azzal az óvodát, a gyermekeket, hogy papírt, illetve PET palackot gyűjtöttek. Minden segítség számít!

Óvó nénik