•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2014. október

„Egészséges leszel, mint a makk!”

Egészség projektet tartottunk a Bóbita Óvodában.

2014. október 6.-val kezdődően közel két héten keresztül a szokásosnál is hangsúlyozottabban neveltük a gyermekeket az egészséges életmódra. Változatos programterveinkkel a hét minden napjára jutott egy-egy kiemelt terület.

A hétfő reggelt a tornaszobában minden csoport egy közös, lendületes reggeli zenés tornával indította, ahol a gyerekek és felnőttek is kellemesen elfáradtak. Tízórai után tovább folytatódott az udvaron a sportnap, a szülők és a nagyszülők a gyermekekkel együtt kivehették a részüket a versenyjátékokból. Volt futóverseny, váltóverseny, kötélhúzás, zsákban ugrálás, célba dobás, labdajátékok és kerékpárversenyek a KRESZ-pályán.

            Kedden egészséges ételeket kóstoltunk. Vitamindús zöldségeket és magvakat. Készítettünk gyümölcssalátát és csalamádét is. Köszönjük a szülők közreműködését, akik alapanyagokkal elláttak bennünket.

            Szerdán a tisztálkodás kapott hangsúlyt, kiemelten a fogápolás fontosságáról beszélgettünk. Köszönjük Rehus Éva védő néni közreműködését, aki szemléletesen, kisfilmekkel és eszközbemutatóval tárta a gyerekek elé a fogak védelmének jelentőségét. Még ezen a napon az esti órákban az óvodásokat szüleikkel és nagyszüleikkel egy kellemes falukerülő sétára invitáltuk.

            Csütörtökön a kreativitás és a fantázia kapott szerepet. A gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt tevékenykedhettek és szebbnél szebb zöldségfigurákat készítettek, amelyek kiállításában két napig gyönyörködhettek az érdeklődők.

            Pénteken a gyerekek lelki egészségét is simogatva megnyugtató mesefilmet vetítettünk a Magyar népmesék és Mazsola és Tádé történetének tanulságos megközelítésével.

            De az egészséges életmódra nevelés ezzel még nem ért véget. A következő héten (okt.13-17.) összekötöttük tevékenykedésünket a természet védelmével is. A Maci csoportosok az óvoda környékén szemetet gyűjtöttek. Továbbá szemléletes játékkal gyakorolta minden csoport a szelektív hulladékgyűjtést: a tornaszobában szétszórt hulladékokat a megfelelő gyűjtőhelyre szelektálták a gyerekek. Ezen kívül a csoportok összegyűjtött papírhulladékok, dobozok, WC papír gurigák újrafelhasználásával autót, vonatot és várat is készítettek. Így a feleslegesnek tűnő dolgok újrahasznosítására is ráirányítottuk a figyelmet.

            Ez úton szeretnénk megköszönni, minden szülőnek, nagyszülőnek, akik műanyag flakonokat, papírt és gesztenyét gyűjtöttek az óvoda számára.

            A későbbiekben is folytatjuk beszámolóinkat az óvodánk eseményeiről. A következő számban olvashatnak az október 28.-án megrendezett közös tökfaragásról, majd a november 11.-re tervezett Márton napi mulatságról.

Ági és Anna néni